• Suomeksi
  • In English
  • På Svenska
  • Etusivu
  • Hoitosuunnitelmat
  • Hyvinvointia riistataloudesta
  • Riistatieto
  • Riistavahingot
  • Riistakonserni
  • Lyhyesti
  • Suomeksi
  • På Svenska

Riistan vuoksi

Suomen riistakeskuksen verkkojulkaisu

  • Etusivu
  • Hoitosuunnitelmat
  • Hyvinvointia riistataloudesta
  • Riistatieto
  • Riistavahingot
  • Riistakonserni
  • Lyhyesti

Riistan vuoksi

Suomen riistakeskuksen verkkojulkaisu

28.04.2020 - Riistakonserni

Mainioita tuloksia Maine-tutkimuksesta – Suomen riistakeskuksen maine hyvä

artikkelikuva

Vastaajien spontaanit mielikuvat Suomen riistakeskuksesta.

artikkelikuva

Julkishallinnon laajassa Luottamus & Maine -tutkimuksessa riistakeskuksen tulokset paranivat merkittävästi viime vuodesta. Suomen riistakeskus oli koko tutkimuksen toiseksi suurin nousija, sillä viimevuotinen keskitason sijoitus parani sijalle 14. Tulokset kertovat, että riistakeskuksen maine on hyvä. Yksikään tutkituista 69 organisaatiosta ei saanut tätä parempaa arvosanaa.

Maine ja sen merkitys yrityksille ja julkisyhteisöille on tärkeä. Maine korreloi voimakkaasti sen kanssa, miten sidosryhmät ja asiakkaat ovat valmiit tukemaan, puolustamaan kriisissä, suosittelemaan, luottamaan ja kuuntelemaan organisaatiota. Korrelaatio on julkishallinnon organisaatioiden osalta keskimäärin 0.80 ja vain pari kymmenystä heikompi yritysmaailmaan verrattuna. Suomen riistakeskuksen osalta korrelaatio oli 0.76.

 

Turvallisuus korostuu

Julkishallinnon organisaatioista mainetutkimuksessa odotettavasti menestyvät ihmisten turvallisuuteen liittyvät toimijat: kärjessä pelastuslaitos, perässään Rajavartiolaitos, Onnettomuustutkintakeskus, Ilmatieteenlaitos ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Perää pitävät monet ministeriöt, eduskunta ja maahanmuuttovirasto. Tämäkään tieto ei ole aivan ennalta arvaamaton.

Hyvän maineen organisaatioita eli niitä, joiden maine on viisiasteisella asteikolla 3,5 tai yli oli tutkittujen 69 joukossa 18. Riistakeskuksen nousu tähän luokkaan oli pienoinen yllätys, mutta sitäkin mieluisampi. Koko tutkimuksen toiseksi suurin nousu vuoden sisällä oli huikea saavutus. Tutkijan mukaan näin suuri nousu on hyvin harvinaista. Selityksenä saattaa olla, että riistakeskuksella olisi edellisvuonna eli tutkimuksen ensimmäisenä vuotena ollut jonkinlainen mainekriisi. Tästä oltaisiin nyt palaamassa normaalitilaan. Selitys ei ole aivan kaukaa haettu, kun muistaa kuumana käyneen susikeskustelun syksyllä 2018.

 

Riistan ja metsästyksen edistäjä

Susikeskustelun perusteella syntyy helposti kuva vakavassa mainekriisissä olevasta organisaatiosta, joka tuskin nauttii vankkaa luottamusta suuren yleisön keskuudessa. Näin organisaation sisältä katsottuna kyseessä on näköharha. Vastaajien spontaanit mielikuvat osoittavat, että riistakeskus mielletään selkeästi riistan ja metsästyksen edistäjäksi. Susi mainittiin vain kuudessa prosentissa haastatteluista.

Tuloksissa korostuu vahva käsitys riistakeskuksen toiminnan läpinäkyvyydestä ja vastuullisuudesta, sillä näistä riistakeskus sai korkeimmat arvosanat. Vaikuttavimmat kehittämiskohteet saaduista varsin korkeista arvosanoista huolimatta ovat hintansa arvoiset tuotteet ja palvelut, joista Oma riista voidaan mainita lippulaivana sekä vuorovaikutus eli kuunteleminen ja ymmärtäminen. Riistakeskuksen johto ja johtaminen arvioitiin hyväksi, mutta siinä nähtiin myös potentiaalia kehittämiskohteena.

 

Sidosryhmätuki vankkaa

Mainedimensioiden perusteella muodostunut käsitys sidosryhmätuesta riistakeskukselle on erittäin vahva. Lähes 90 prosenttia vastaajista luottaa riistakeskukseen ja lähes saman verran puhuu myönteisesti organisaatiosta. Näitä tuloksia vertaamalla Taloustutkimuksen keväällä 2018 tekemään tutkimukseen suomalaisten suhtautumisesta metsästykseen voidaan nähdä hyvin samankaltainen arvio: metsästykseen kielteisesti suhtautuvien määrä on vain 10 prosenttia eli prosentuaalisesti lähes sama kuin niiden määrä, jotka eivät luota tai puhu myönteisesti riistakeskuksesta.

Klaus Ekman, viestintäpäällikkö, Suomen riistakeskus


Aiheesta lisää

artikkelikuva

Vieraspetojen tehopyynti HELMI-lintuvesillä

04.12.2020 - Riistakonserni

HELMI, lintuvedet, vesilintu, vieraslajit,

artikkelikuva

Metsästäjien koulutus otti digiloikan

04.12.2020 - Riistakonserni

koulutus, Riistainfo, verkkokurssi,

artikkelikuva

Hyvin menee, mutta peiliinkin pitää katsoa

04.12.2020 - Riistakonserni

hankkeet, Riistan vuoksi, vesilintu,

1 2 3 4 5 6 7
Seuraava

Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Hyvin menee, mutta peiliinkin pitää katsoa

Lyhyesti

artikkelikuva

Uutta oppimismateriaalia sorkkaeläimistä

04.12.2020

artikkelikuva

Vesilintulaskennat lähes tuplaantuneet vuodessa

04.12.2020

artikkelikuva

Parempaa peuratietoa

04.12.2020

artikkelikuva

Haahkan AEWA-hoitosuunnitelma etenee

04.12.2020

artikkelikuva

Vieraspedot tutuksi

04.12.2020

Riistan vuoksi

Riistan vuoksi

Riistan vuoksi on Suomen riistakeskuksen sidosryhmäjulkaisu. Riistan vuoksi kertoo riistaeläinkantojen hoitosuunnitelmien taustoista, suunnitelmien etenemisestä ja tuloksista sekä käsittelee riistapolitiikan ajankohtaisia aiheita.

Tutustu myös

riista.fi
oma.riista.fi
suurpedot.fi
riistainfo.fi
Metsästäjä-lehti

Tilaa tieto uudesta numerosta

Riistan vuoksi on Suomen riistakeskuksen sidosryhmäjulkaisu

Toimitus: 
Mirja Rantala, Suomen riistakeskus
mirja.rantala@riista.fi

Vastaava päätoimittaja Jari Varjo

Logo